Mitä on ymppi?

Hei! Hienoa jos olet innostunut sienten kasvatuksesta. Niin kävi meillekkin viime vuosikymmenen puolella, eikä tässä harrastuksessa lopu tekeminen kesken. Kun omat taitomme kehittyi sienten sisä- ja ulkoviljelyssä, niin harmiksemme huomattiin sienten kasvatuksen välineiden puute suomessa. Käyttövalmista rihmastoa on kyllä kotimaisilla markkinoilla, mutta välineet, sekä tieto niiden käytöstä on edelleen harvassa tai täysin olematonta. Niin kuin sanottu, ymppi on elävää kasvustoa, mutta me olemme pohjois-savossa perustettu pienviljelijöiden erikoisliike. Vuonna 2023 aloitimme kotimaista yritystoimintaa jonka avulla aiomme korjata tilanteen maahantuomalla ja valmistamalla sieniviljelyn välineitä kotimaisille harrastajille. 

Ensimmäinen vuosi Ymppi- liiketoiminnassa sisälti markkinatutkimusta, sekä verkkokauppatoiminnan pilottihankkeen jolla kartoitettiin suomalaisten harrastajien kysyntää erilaisille välineille ja materiaaleille. Hyvin pian huomasinne suomessa olevan laajaa kehitystä omavaraistalouden harrastajien, sekä pientuotannon ammattilaisten keskuudessa. Somessa tieto kulkee, kuin myös itse tuotettu ja metsästä kerätty tavara liikkuu. On kuitenkin paljon ihmisiä jotka eivät somea juuri käytä ja olisihan se suomalaisen kulttuurin kannalta todella surkeaa olla riippuvainen ulkomaisesta verkkoympäristöstä, kun jaamme tietoa ja ruokaa. Tämän vuoksi päätimme laajentaa ympin tarkoitusta. Rakennamme verkkoympäristöä palvelemaan omavaraistaloudesta kiinnostuneiden tarvetta tiedolle, sekä tarjoamaan näkyvyyttä kotimaisille pientuotannon ammattilaisille. Kun tarjoamme tietopankin kotimaisen ruuan kasvattamiseen, niin haluamme samalla edesauttaa kotimaisen työn kysyntää ruokatuotannossa. www.ymppi-ympäristo.fi julkaistaan 11.2023 alkuviikolla, sekä sivustoon kuuluva foorumi myöhemmin joulukuussa.

Olemme nyt 2023 loppuvuoden aikana siirtymässä uusiin tiloihin ja pääsemme muuton jälkeen tehtailemaan käyttövalmista rihmastoa harrastajien ja pienviljelijöiden iloksi. Kevään tullessa verkkokaupan valikoimaan lisätään valmiiksi ympättyjä sienipölkkyjä, sekä erilaisia sisäviljelijöiden kasvatuspakkauksia. 

Kiitokset kaikille alkuvaiheen asiakkaillemme, sekä yritystoiminnan kehitykseen osallistuneille! Näillä eväillä me jatketaan kevääseen asti. Mietitään sitten kivijalkaliikkeen perustamista. Nähdään foorumilla! 

Terveisin Ymppi TMI