MEA Agaragar + mallasuute 75g
MEA Agaragar + mallasuute 75g

MEA Agaragar + mallasuute 75g

12,50 €
sis. 24 % ALV
Hyytelöityvä ravinneseos petrimaljaviljelyyn- 3x 25g
Toimitus 10-20 arkipäivää
14 päivän palautusoikeus

MEA 

2/5 Agar-agar jauheen ja 3/5 mallasuutteen seos 3x 25g annospusseissa.

25g annospussi sekoitetaan 500ml kylmää vettä. Kuumenna seos kiehuvaksi joko mikrossa tai kattilassa. Agar-agar palaa helposti liikaa keittäessä ja tämä heikentää hyytelöitymistä, joten lyhytys kiehautus riittää ja ylikuumentamista pitää varoa.

Jos käytät lasisia petrimaljoja tai painekeittämistä kestäviä muoviastioita, niin voit kaataa seoksen jo tässä vaiheessa ja steriloida astiat painekeittimessä valmiiksi täytettyinä. (Painekeittimen sisään asetettavia sterilointikammioita tulossa pian verkkokauppaan)

Kuumakaataminen petrimaljaan

Esikuumentamisen jälkeen kaada seos painekeittämistä kestävään pulloon ja keitä 15-20min 12psi paineessa varmistaaksesi seoksen steriiliys. Keittimen sisäpaine estää seosta kiehumasta, joten elä avaa keittimen venttiiliä, vaan anna paineen tasaantua luonnollisesti.  -Tähän käy astiaksi myös meidän rihmastopurkit joita löydät täältä verkkokaupasta.

Voit nostaa seoksen ulos jäähtymään, kun keitin on jäähtynyt noin tunnin ajan paineen tasaantumisen jälkeen. Tässä vaiheessa on hyvä olla jo työpöytä valmisteltuna, oli se sitten SAB tai laminaarivirtaustaso. Seos on valmiina kaadettavaksi, kun se on +50-65°c lämpöistä. Jos kaadat liian kuumana, niin lopputuloksena on joko liiallista höyryä petrimaljan kannessa mikä huonontaa näkyvyyttä, tai kertakäyttöisen petrimaljan muokkaantuminen yli +80°c lämpötilassa. Täydellisesti kaadetun maljan kansi on kuiva ja ravinnehyytelö tasainen. Kondensaatio kannessa on yleinen ongelma, mutta se yleensä häviää varastoinnin aikana.

(Linkki tuotevideoon tulossa pian)

Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.